RÖBÄCKS HEMBYGDSFÖRENING
  
 
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Forum
 »   Verksamhet
 »   Styrelse
 »   Bildarkiv
 »   Protokoll
 »   Avgifter
 »   Stadgar
 »   Karta
 »   Blanketter
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen
 »   Startsidan

 »   Admin
  

Styrelsen för Röbäcks Hembygdsförening avger följande

Verksamhetsberättelse för året 2017

Styrelsens samansättning och funktioner:

Britt-Mari Abrahamsson Lena Bergstrand Jan-Åke Gustafsson Torbjörn Halvardsson Sten-Anders Gustafsson Thorbjörn Sandkvist Margaretha Boström

Föreningen:

Sekreterare Kassör Ledamot Ledamot Ordförande Webbredaktör Suppleant

Likt senaste två åren har styrelsen arbetat med att bredda föreningens bas i form av ökat antal medlemmar. Under sommaren genomfördes därför en kampanj för att värva nya medlemmar. Ett utskick gjordes till hushållen i byn med bland annat följande text.

”Styrelsen för föreningen har nu beslutat att öka föreningens ambitioner och spänna bågen ytterligare. Vår ambition är att föreningen tar på sig ansvaret för att samla alla goda krafter i byn som vill verka för trevnad, sammanhållning och utveckling i byn. För att lyckas med detta så behöver vi din hjälp. Vi behöver fler som engagerar sig i föreningen. Ett första steg i ditt engagemang är att du blir medlem i föreningen, genom att betala in 100 kr som enskild medlem eller 150 kr för hela familjens medlemskap.”

Kampanjen gav ett mycket lyckat resultat, föreningen har nu 159 medlemmar vara 20 ungdomar som betalande medlemmar.

Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden och 2016 års årsmöte arrangerades i kyrkans lokaler och föredragshållare var Anders Forsberg som berättade om hur det var att växa upp i Röbäck under 1950.talet. Upplevelser som han också dokumenterat i en bok.

Västerbottens Hembygdsförbund:

Under året har föreningen anslutet sig till denna förening och därmed ingår vi automatiskt i Sveriges hembygdsförbund. Skälet till att vi beslutat ansluta oss är dels praktiska men också ideologiska. Den praktiska biten handlar framför allt om att vi får ett bra försäkringsskydd som framför allt täcker upp skador som kan ske vid våra aktiviteter. Det ideologiska skälet är framför allt att vi vill ingå i den gemenskap som Hembygdsrörelsen representerar.

Midsommarfirande:

2016 tog föreningen initiativ till att arrangera ett midsommarfirande i anslutning till lekparken i centrum av byn. Under detta verksamhetsår genomfördes en liknande aktivitet och vi kan kostatera att allt fler deltar i aktiviteten. Styrelsen har som mål att under 5 år genomföra firande för att utröna om det finns ett genuint intresse i byn för ett sådant lokalt midsommarfirande.

Röbäcksdagen:

Den väl inarbetade och årligen återkommande aktiviteten, i år genomförd den 3,e september som går under namnet ”Röbäcksdagen” är en väloljad aktivitet. Under den dagen tar vi initiativet till hela civilsamhället i byn att genomföra aktiviteter under ett gemensamt varumärke. De mest aktiva samarbetspartnerna Svenska Kyrkan och Coop Röbäck. Vi har också noterat att mest populära produkterna är grönsakerna, andra produkter säljer sämre. Styrelsen har därför resonerat om att försöka ytterligare stärka marknaden som en ren skördemarknad.

Årets Röbäckare:

Efter sommaren blev alla i byn och andra intresserade uppmanade att nominera en kvinnlig och manlig Röbäckare. Styrelsen fick in ett antal nomineringar och under Röbäcksdagen utsågs Anna-Carin Öhgren och Ulf Sankala som driver glashyttan Glödheta till 2017 års Röbäckare. Ledsamt är att konstatera att just före jul meddelade de att de på grund av dålig lönsamhet tvingas stänga hyttan.

Betessläppet:

Vid det som vanligt mycket välbesökta betessläppet i juni hos Ulf Johansson i juni så deltog också föreningen med ett bord där vi hade försäljning av vår dokumentation kring Röbäck och dess historia.

Resan:

I år skedde resan till Naturcentrum i Vindeln med guidning kring forsen, fåglar, fiske och växter. En mycket trevlig guidning av kunnig personal. Efter en god lunch på Hotell Forsen åkte vi vidare till Vindelns Hembygdsförening, där fick vi ytterligare en fin guidning och visning av hembygdsområdet som avslutades med lite fika.

Skyltsöndagen/julgran:

.Ett antal aktiva medlemmar i föreningen och hos Byaman såg som vanligt till att julgranen och dess belysning kom på plats vid kulturmejeriet. Avslutningsvis vill styrelsen framföra sitt tack till alla medlemmar och andra som medverkat i våra aktiviteter eller stöttat föreningens verksamhet på annat sätt.

På uppdrag av styrelsen

.................................

Sten-Anders Gustafsson Ordförande 

     December 2019
V Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
48      1
492345678
509101112131415
5116171819202122
52232526272829
5330

 Nyheter

  • Bilder på vägbygget hösten 2019
Det finns bilder tag...
(2019-10-20)

  • Välkommen
Välkommen att ta del ...
(2017-11-26)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen